tisdag 27 november 2007

Myspösbrallor till Brorsorna Bus!



En vän till mig blev väldigt förtjust i Sigges klänning i detta tyg och undrade om jag inte kunde sy var sitt par myspösmjukisbrallor till hennes fina söner. Det gjorde jag gärna! Originalönskemålet var röd mudd, men av någon outgrundlig anledning är det supersvårt att få tag på bra röd mudd i rätt kvalité. Skumt, minst sagt... De jag hittat har antingen varit för stumma eller för slappa. Så det blev svart i stället. Passar ju också bra till det härligt rosa tyget. Och den svarta mudden jag hade hemma har precis rätt kvalité för muddbrallor till små barn med runda magar;-)

Lilla paret är i stl 80-86 och det större är stl 92-98

söndag 25 november 2007

fredag 16 november 2007

Pepparkaksgumma i velour








En liten pepparkaksgumma behövde ny dress inför årets Luciatåg! Och visst kan man köpa en trikådress i klädaffären, säkert blir det billigare också. Men det är svårt att hitta en enkel, ren klänning, framförallt i velour! Och jag älskar velour. Det är så mjukt, följsamt och barnvänligt. Som pricken över i:et gjorde jag en liten basker med vit "glasyr" på toppen.

onsdag 7 november 2007

Mjuk krona till liten Lucia


Snart ska Signe gå i sitt första Luciatåg på dagis. Av spillbitar velour och krossad sammet blev det en mjuk barnvänlig Luciakrona. Dock ville hon inte posera med kronan på huvudet, så nallen Ture fick tjänstgöra.
Gissar att den 13:e har hon bestämt sig för att vara pepparkaksgubbe eller tomtenisse istället, så jag får väl gardera med sådana munderingar också ;-)

måndag 5 november 2007

Paketkalender till dottern!



Nu är det snart jul! Jag älskar julen, och allt som hör julen till. I år är dottern så stor att hon nog kan uppskatta en paketkalender. Det var en pärs att hitta på 24 olika motiv till rutorna, men det gick! Nu fattas bara ringarna att hänga paketen i, och paketen såklart! (Om jag tyckte att det var en pärs att hitta 24 olika motiv så gissar jag att det nog blir ännu svårare att hitta 24 olika småpresenter som inte kostar skjortan...) Jag valde att numrera paketen istället för bilderna. Tänkte att det ger mer möjlighet till variation. När Signe blir större och kan siffror så kan man ju hänga paketen huller om buller, så man får leta efter dagens paket. Och nej - vid fler barn så syr jag inte en till... då sätter jag hellre upp en ring till per ruta så man kan fästa två paket på varje dag ;-)

torsdag 1 november 2007

Mysklänning med filurer på




Det här joggingtyget hittade jag på tradera för nästan ingenting. Och jag kunde inte motstå det! Trots att jag egentligen gillar mer retromönster i vanliga fall så var det något med dessa runda filurer på tuggumirosa botten som tilltalade mig. Och Signe blev genast förälskad i tyget! Har ganska mycket mer tyg med samma mönster så det blir nog både byxor och tröjor till Signe framöver. Mössan är en liten bonus av slattbitarna som blev när jag sydde klänningen.