torsdag 17 januari 2008

Ny kompis till Signe



Här är tösens nya kompis. Han är inspirerad av Lilla Prinsessans (TV-serie i Bolibompa och barnkanalen SVT) kompis Fabian och Signe har länge önskat en egen Fabian. Idag när hon kommer hem från dagis så har hon en egen.Han är sydd helt fritt ur minnet och fantasin. Jag tycker nog att han fick en dos personlighet med på köpet. Kroppen är sydd i en bomull/syntet-blandning. Jag slaktade en gammal klänning. Nosen är i velour och öronens baksida likaså. Kroppen är mjukt stoppad med vadd. Det är meningen att han ska vara ganska tunnt stoppad, lite "slappo".

tisdag 15 januari 2008

Kung för en dag!





Krona och mantel behöver varje kung. Kronan är justerbar med kardborre i nacken så att den ska pasa olika stora kungahuvuden. Detta är en beställning från en vän som ville ha utklädningskläder till sina små gossar. Manteln finns således i två olika storlekar. Signe provar här den större varianten.

Jag fodrade manteln med "trollkarlstyg". Tanken är att den ska fungera som trollkarlscape också.

lördag 12 januari 2008

Krona till min lilla prinsessa


Klart lilla prinsessan behöver en krona! Detta är en beställning från min tös.
Längst ner (kanten mot huvudet) är kronan vadderad så att det lilla prinsesshuvudet ska få skavsår. Sedan är den klädd med krossad sammet och "pimpad" med div gamla pärlor och trasiga smycken som jag hade i gömmorna.

Makeover av nattlinne




Ett nattlinne med något konstigt bratzliknande tryck (dvs barbiedocka med läskigt stora läppar och överdimensionerade ögon...) fick ett Lilla Prinsessan tryck istället. Mycket sötare och dessutom en skön förebild för min egen lilla prinssa ;-)